دوره 8، شماره 3 - ( 9-1400 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 291-282 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دکترای سلامت در حوادث و بلایا، بیمارستان سیدالشهداء (ع) ناجا، مرکز تحقیقات سلامت در بلایا و فوریت‌ها، پژوهشکده آینده‌پژوهی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
چکیده:   (1875 مشاهده)
مقدمه: عدم قطعیت و وقوع ناگهانی بلایا نیازمند توجه ویژه می‌باشد و پرستاران به عنوان بزرگ‌ترین منبع انسانی در حفظ و ارتقاء سلامت مصدومان نقش خطیری را عهده‌دار هستند. در زمان رخداد حوادث، بهره‌گیری از مراقبت‌های پرستاری از راه دور به عنوان یک شیوه‌ عالی به منظور ارائه خدمات مراقبتی می‌تواند مطرح شود؛ لذا این مطالعه با هدف اولویت‌بندی مراقبت‌های پرستاری از راه دور در حوادث و بلایا از دیدگاه پرستاران انجام شد.
روش: این مطالعه توصیفی- پیمایشی بخشی از یک پژوهش ترکیبی است که برای نخستین مرتبه در ایران به منظور اولویت‌بندی و ارزیابی خدمات پرستاری از راه دور در حوادث و بلایا در سال 1398 انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بود. کلیه پرستاران بخش اورژانس بیمارستان‌های باهنر و افضلی‌پور وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمان به روش نمونه‌گیری سرشماری وارد مطالعه شدند. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 21 صورت گرفت.
نتایج: بررسی نتایج نشان داد که اولویت مراقبت‌های پرستاری از راه دور در حوادث شامل: اقدامات نجات دهنده حیات، مراقبت و تصمیم‌گیری در شرایط پر تنش (تریاژ)، اداره مصدومان ترومایی، مهارت‌های تکنیکی، اداره بیماران با نیازهای ویژه و حمایت‌های روانی و عاطفی است.
نتیجه‌گیری: با توجه به این که در زمان رخداد حوادث و بلایا شاهد شرایط غیر عادی هستیم و کمبود کادر پرستاری در مراقبت از مصدومان به چشم می‌خورد، بنابراین استفاده از فناوری پرستاری از راه دور روزنه‌ امیدی برای مدیریت بلایا، کاهش میزان صدمات و کمک به بازتوانی قربانیان می‌باشد.
متن کامل [PDF 1099 kb]   (539 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: پزشکی راه دور
دریافت: 1400/4/30 | پذیرش: 1400/8/19

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.