دوره 8، شماره 2 - ( 6-1400 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 217-208 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دکترای مدیریت اطلاعات سلامت، استادیار، مرکز تحقیقات انفورماتیک پزشکی، پژوهشکده آینده‌پژوهی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
چکیده:   (1675 مشاهده)
مقدمه: با توجه به اهمیت سلامت همراه در ارتقاء کیفیت خدمات بهداشتی- درمانی، ارزیابی عملکرد نرم‌افزارهایی که این خدمات را ارائه می‌دهند، ضروری به نظر می‌رسد. یکی از ابعاد مورد نظر برای بررسی نرم‌افزارها، بحث ارزیابی کاربردپذیری آن‌ها می‌باشد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی کاربردپذیری نرم‌افزار ارائه خدمات سلامت در منزل (‌سی طب) با استفاده از روش ارزیابی اکتشافی انجام شد.
روش: پژوهش حاضر مطالعه ای مقطعی و کاربردی است. کاربردپذیری رابط کاربری نرم‌افزار ارائه خدمات سلامت در منزل (سی طب) که جهت ارائه خدمات پزشکی و درمانی در شهر کرمان مورد استفاده قرار می‌گیرد، با استفاده از چک لیست ارزیابی اکتشافی مورد ارزیابی قرار گرفت. در این پژوهش 3 نفر ارزیاب به طور مستقل رابط کاربری نرم‌افزار سی طب را مورد ارزیابی قرار دادند.
نتایج: در مجموع 241 مشکل توسط سه ارزیاب شناسایی شد. پس از حذف موارد مشترک و سپس جمع‌بندی آن‌ها، 69 مشکل در لیست نهایی باقی ماند. بیشترین تعداد مشکلات شناسایی شده به ترتیب مربوط به مؤلفه شناسایی به جای یادآوری و مهارت‌ها و کمترین تعداد مشکلات مربوط به مؤلفه محرمانگی بود. همچنین بیشترین درجه شدت مشکلات شناسایی شده مربوط به مؤلفه آزادی عمل کاربر و تسلط بر سیستم بود.
نتیجه‌گیری: با وجود این که مشکلات شناسایی شده در نرم‌افزار سی طب از درجه شدت بالایی برخوردار نبودند؛ اما توجه به آن‌ها در مراحل مختلف طراحی و پیاده‌سازی و رفع این مشکلات می‌تواند باعث تعامل بهتر کاربران و همچنین استفاده مؤثرتر از نرم‌افزار شود.
 
متن کامل [PDF 1279 kb]   (765 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: ارزیابی سیستمهای اطلاعات سلامت
دریافت: 1400/2/28 | پذیرش: 1400/4/9

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.