جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای بنی هاشم

سجاد شفیع خانی، اعظم السادات فاطمی، گلایل نظری گلپایگانی، سید یاشار بنی هاشم، امیرهمایون جعفری،
دوره ۷، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: چرخه سلولی یکی از مهم‌ترین شبکه‌های تنظیمی است که وظیفه کنترل، رشد و تکثیر یک سلول را بر عهده دارد. با توجه به ارتباط بین چرخه سلولی و سرطان و از طرفی پیچیدگی این شبکه به لحاظ تعاملات پیچیده بین ژن‌ها و پروتئین‌های مختلف، لزوم مطالعه آن با استفاده از مدل‌های محاسباتی احساس می‌گردد. شواهد آزمایشگاهی بسیاری وجود رفتار‌های تصادفی در تعاملات بین ژن‌ها و پروتئین‌ها، در شبکه‌های تنظیمی ژنی را تأیید می‌کند. فاکتور‌های ژنتیکی، دینامیک‌های تنظیمی در سطوح میکروسکوپیک، نرخ‌های رونویسی از ژن‌ها و بسیاری عوامل دیگر که وابسته به شرایط محیط می‌باشند، همگی سبب بروز رفتارهای تصادفی در سیستم بیولوژیک می‌شوند.
روش: هدف این مطالعه، ارائه یک مدل احتمالی مارکوف برای شبیه‌سازی تعاملات بین پروتئین‌ها در شبکه پیچیده چرخه سلولی مخمر و پیش‌بینی سطح فعالیت پروتئین‌ها است. ارتباط بین وزن تعاملات پروتئین/ژن ها در شبکه چرخه سلولی با احتمالات تغییر فاز با روش آنالیز حساسیت محلی بررسی می‌شود.
نتایج: با استفاده از این مدل، احتمال گذار بین فازهای مختلف چرخه سلولی در حضور سطوح مختلف نویز بررسی گردید و اثبات شد مسیر چرخه سلولی بالاترین احتمال را در بین تمام مسیرهای محتمل برای سلول دارد. با انجام آنالیز حساسیت، همبستگی بین وزن تعاملات بین پروتئین‌ها و احتمال گذار بین فازهای مختلف چرخه سلولی محاسبه گردید.
نتیجه گیری: با استفاده از نتایج آنالیز حساسیت می‌توان پیش‌بینی کرد مداخلات مختلف در شبکه چه اثری بر احتمال گذار بین فازهای مختلف چرخه سلولی می‌گذارد، لذا فرضیه‌هایی قابل تست در محیط آزمایشگاهی پیشنهاد می‌دهد. مدل این مطالعه پایداری چرخه ی سلولی در حضور سطوح متوسط نویز را اثبات می‌کند.

سمن شیشه چی، سید یاشار بنی هاشم،
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: اوتیسم به عنوان یک اختلال سیستم عصبی است و از آنجایی که تشخیص مستقیمی برای آن وجود ندارد، داده‌کاوی می‌تواند به تشخیص این بیماری کمک شایانی کند. آنتولوژی به عنوان ستون وب معنایی‌، یک پایگاه دانش با قابلیت اشتراک‌پذیری و استفاده قابلیت مجدد می‌تواند تأییدی بر درستی سیستمهای تشخیص بیماری باشد. هدف این تحقیق ارائه سیستمی جهت تشخیص کودکان اوتیسمی با روشی مرکب از وب معنایی و داده کاوی می‌باشد.
روش: داده‌های موجود، برگرفته از بانک داده‌ای UCI می‌باشد. در مجموع ۲۹۲ رکورد داده‌ای موجود بود که ۸۰ درصد این داده‌ها یعنی ۲۳۴ رکورد جهت مدل‌سازی به وسیله درخت تصمیم استفاده شدند. اطلاعات مربوط به بیماران و بیماری اوتیسم در قالب دانش در آنتولوژی با استفاده از نرم‌افزار Protégé ۵ ارائه داده شدند. آنتولوژی دارای ۴ کلاس و ۱۲ خصوصیت جهت برقراری ارتباط بین نمونه‌های موجود در کلاس‌ها بود. قانون‌های استخراج شده از درخت تصمیم، به شکلی قابل فهم (SWRL) برای تفسیر در آنتولوژی توسط یک مبدل، تبدیل شدند.
نتایج: سالم بودن و یا نبودن کودک از روی قوانین به دست آمده در درخت تصمیم قابل تشخیص است. در ضمن، خروجی آنتولوژی با استفاده از تفسیر ۲۵ قانون، تشخیص کودکان بیمار با استفاده از درخت تصمیم را تأیید کرد. همچنین ارزیابی آنتولوژی، درستی آن را تأیید کرد.
نتیجه‌گیری: با توجه به همسان بودن خروجی آنتولوژی و درخت تصمیم در رابطه با تشخیص بیماری، می‌توان به دقت و درستی روش ارائه شده تأکید کرد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb