جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای بهاءالدین بیگی

الهه شفیعی، صدریه حاج اسمعیل گوهری، محمدعلی حق بین، مقدمه میرزایی، کامبیز بهاءالدین بیگی،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: بیهوشی یکی از فرآیندهایی است که خطای دارویی در آن رایج است. یکی از پرتکرارترین خطاهای دارویی در بیهوشی، خطا در محاسبه دوز داروها می‌باشد. سیستم‌های پشتیبان تصمیم یکی از راه‌حل‌های کاهش این خطاها می‌باشند. هدف این مطالعه طراحی و ارزیابی یک نرم‌افزار تلفن همراه پشتیبان تصمیم بیهوشی جهت کمک به متخصصان بیهوشی برای تجویز صحیح و به موقع داروها می‌باشد.
روش: این مطالعه مقطعی-کاربردی در سه مرحله نیازسنجی، طراحی و ارزیابی صورت گرفت. نیازسنجی این نرم‌افزار با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته با پزشکان انجام شد. بعد از رسم طرح اولیه، نرم‌افزار تلفن همراه برای سیستم عامل اندروید طراحی شد و در انتها در دو شاخص دقت و سرعت محاسبه، ارزیابی شد.
نتایج: خروجی مصاحبه در سه دسته دیدگاه پزشکان در مورد ضرورت ساخت نرم‌افزار، امکانات و قابلیت‌های مورد انتظار برای نرم‌افزار  و محتوای اطلاعاتی نرم‌افزار طبقه‌بندی شد. نتایج ارزیابی این نرم‌افزار نشان داد در تمامی گروه‌ها به جزء گروه متخصص، زمان محاسبه توسط پزشکان بیشتر از نرم‌افزار بود. همچنین بیشترین پاسخ صحیح توسط گروه کاربر نرم‌افزار و سپس گروه دستیار سال چهارم بود.
نتیجه‌گیری: وجود یک نرم‌افزار پشتیبان تصمیم بیهوشی برای پزشکان به طور قابل‌توجهی در افزایش دقت و سرعت محاسبات دارویی پزشکان تأثیرگذار می‌باشد. تا‌کنون در ایران هیچ نرم‌افزار بیهوشی بر اساس دستورالعمل‌های معتبر جهانی ساخته نشده است. بنابراین نتایج این مطالعه می‌تواند مورد توجه ارائه‌دهندگان خدمات سلامت قرار گیرد

مهدیه نژادشفیعی، کامبیز بهاءالدین بیگی، مجید کاظمی، محمود نکویی مقدم،
دوره ۸، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: عدم قطعیت و وقوع ناگهانی بلایا نیازمند توجه ویژه می‌باشد و پرستاران به عنوان بزرگ‌ترین منبع انسانی در حفظ و ارتقاء سلامت مصدومان نقش خطیری را عهده‌دار هستند. در زمان رخداد حوادث، بهره‌گیری از مراقبت‌های پرستاری از راه دور به عنوان یک شیوه‌ عالی به منظور ارائه خدمات مراقبتی می‌تواند مطرح شود؛ لذا این مطالعه با هدف اولویت‌بندی مراقبت‌های پرستاری از راه دور در حوادث و بلایا از دیدگاه پرستاران انجام شد.
روش: این مطالعه توصیفی- پیمایشی بخشی از یک پژوهش ترکیبی است که برای نخستین مرتبه در ایران به منظور اولویت‌بندی و ارزیابی خدمات پرستاری از راه دور در حوادث و بلایا در سال ۱۳۹۸ انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بود. کلیه پرستاران بخش اورژانس بیمارستان‌های باهنر و افضلی‌پور وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمان به روش نمونه‌گیری سرشماری وارد مطالعه شدند. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۱ صورت گرفت.
نتایج: بررسی نتایج نشان داد که اولویت مراقبت‌های پرستاری از راه دور در حوادث شامل: اقدامات نجات دهنده حیات، مراقبت و تصمیم‌گیری در شرایط پر تنش (تریاژ)، اداره مصدومان ترومایی، مهارت‌های تکنیکی، اداره بیماران با نیازهای ویژه و حمایت‌های روانی و عاطفی است.
نتیجه‌گیری: با توجه به این که در زمان رخداد حوادث و بلایا شاهد شرایط غیر عادی هستیم و کمبود کادر پرستاری در مراقبت از مصدومان به چشم می‌خورد، بنابراین استفاده از فناوری پرستاری از راه دور روزنه‌ امیدی برای مدیریت بلایا، کاهش میزان صدمات و کمک به بازتوانی قربانیان می‌باشد.

مبینا زیدآبادی نژاد، کامبیز بهاءالدین بیگی، مژگان چشمه کبودی، پرستو امیری،
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: هم‌زمان با افزایش استفاده از اپلیکیشنهای مربوط به سلامت، محققان درصدد بررسی آن‌ها از زوایای مختلفِ عملکردی، فناوری، مزایا، خطرات و ... برآمدند تا سایر محققان و جامعه هدف آن اپلیکیشنها را از وضعیت موجود آگاه کنند. هدف از این مطالعه بررسی کیفیت اپلیکیشنهای فارسی مختص بیماری ام اس براساس مقیاس رتبه‌بندی اپلیکیشن موبایل بود.
روش: این مطالعه بر روی اپلیکیشنهای فارسی زبان مربوط به بیماری ام اس در شهریور ۱۳۹۹ انجام گرفت. برای شناسایی این اپلیکیشنها از جستجوی ترکیبی کلمات کلیدی مرتبط با «بیماری ام اس» و «اپلیکیشن موبایل» استفاده شد. به دلیل عمومیت داشتن استفاده از پلتفرم اندروید برای تلفن همراه در ایران، پژوهشگران کلمات کلیدی ذکر شده را در نرم‌افزار «کافه بازار» جستجو کردند. برای بررسی کیفیت اپلیکیشنها از مقیاس رتبه‌بندی اپلیکیشن موبایل استفاده شد.
نتایج: تعداد ۱۰ اپلیکیشن به مطالعه وارد شد. نتایج نشان داد که هر اپلیکیشن دارای ترکیبی از اهداف، مانند پیشگیری (۶=n)، تشخیص (۷=n)، درمان اولیه (۱۰=n) و کنترل بیماری (۱=n) به منظور افزایش آگاهی نسبت به این بیماری بوده است. هدف مشترک همه اپلیکیشنها، اطلاعات مربوط به درمان اولیه بود. نسخه نصب اولیه تمامی ۱۰ اپلیکیشن رایگان بود، هشت اپلیکیشن برای ارتقاء اطلاعات نیاز به خرید درون برنامهای داشتند. با توجه به نمره MARS، هیچ کدام از اپلیکیشن‌ها برای کمک به بیماران مناسب نبودند.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که اکثر طراحان اپلیکیشنهای فارسی، به جنبههای تعاملی اپلیکیشنها توجه داشتهاند و از ارائه محتوای علمی غافل شدهاند. به سازندگان این اپلیکیشنها پیشنهاد میشود که ابتدا آن‌ها را ارزیابی نموده سپس در دسترس عموم قرار دهند تا اپلیکیشن‌های با کیفیت پایین در دسترس بیماران قرار نگیرد.

کامبیز بهاءالدین بیگی، خدیجه مولایی،
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۱ )
چکیده


مقاله از نوع نامه به سردبیر است لذا فاقد چکیده می باشد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb