جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای حیدری

فائزه افضلی، زهره حیدری، میترا منتظری، لیلا احمدیان، محمد جواد زاهدی،
دوره ۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: سرطان اولیه کبد HCC)) پنجمین سرطان شایع در دنیا و سومین عامل مرگ و میر در جهان می­باشد. علائم سرطان کبد پس از بروز به سرعت پیشرفت کرده و در صورت عدم تشخیص به موقع متأسفانه بقای عمر بیمار بسیار کم می­ گردد. یکی از مشکلات اصلی پیش روی متخصصین گوارش، پیش بینی و تشخیص زود هنگام سرطان کبد است. داده کاوی از روش­هایی است که در این زمینه  مورد استفاده واقع می­ گردد. هدف از انجام این مطالعه معرفی بهترین مدل هوشمند مبتنی بر داده کاوی برای پیش­ بینی و تشخیص سرطان کبد در مراحل اولیه می­باشد.

روش: در مقاله حاضر با استفاده از روش مطالعه گذشته نگر، پرونده ۵۱۶ بیمار مبتلا به سرطان کبد اولیه و ثانویه و ۲۲ ریسک فاکتور، از هر بیمار، مورد بررسی قرار گرفت. داده ­های جمع ­آوری شده با استفاده از ۵ مدل داده کاویVFI Classifier ،Regression Classifier ،HyperPipes Classifier ، Functional trees with logistic regression  و  Meta Muti Class Classifier تحلیل شدند. این مدل­ها با  یکدیگر مقایسه شدند.

نتایج: دقت، ویژگی، حساسیت و سطح زیر منحنی  Rocمـدل VFI Classifier به تـرتیب  ۷۱/۲۹%،  ۴۹%،  ۵۰% و ۶۳/۳۱% می­ باشد و  این مدل به عنوان بهترین مدل هوشمند مبتنی برداده کاوی برای پیش بینی و تشخیص سرطان کبد در مراحل اولیه شناخته شد.

نتیجه ­گیری: در صورتی که مدل داده­ کاوی VFI Classifier به صورت صحیح طراحی شود، می­تواند سرطان کبد را پیش بینی نماید یا آن را در مراحل اولیه تشخیص دهد.


سمیرا نوفرستی، نرگس شمشادی نژاد، فاطمه حیدری،
دوره ۵، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: کم‌خونی، فقرآهن یکی از شایع‌ترین انواع کم خونی است که تشخیص افتراقی اصلی آن بتا-تالاسمی مینور می‌باشد. غـربالگری سـریـع و دقـیـق بتا-تالاسمی مینور جهت مشاوره پزشکی قبل از ازدواج و جـلوگـیری از تولد نـوزادان مبتلا به بتا-تالاسمی ماژور و تمایز آن از فـقرآهـن برای پیشگیری از تجویز نابه‌جای آهن برای درمان بتا-تالاسمی مینور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. هدف مطالعه حاضر به‌کارگیری تکنیک‌های داده‌کاوی جهت افتراق فقر آهن از بتا-تالاسمی مینور بر اساس آزمایش‌های CBC به منظور افزایش سرعت تشخیص و کاهش هزینه‌های تشخیصی است.
روش: پژوهش حاضر از نوع گذشته‌نگر و بر روی داده‌های ۱۰۰۰ بیمار در آزمایشگاه دکتر حیدری شهرستان زاهدان انجام گرفت. برای انجام تحقیق از روش استاندارد CRISP-DM و الگوریتم‌های داده‌کاوی ماشین بردار پشتیبان، بیزین ساده، بگینگ، آدابوست و درخت تصمیم استفاده شد. برای تحلیل داده‌ها نرم‌افزار Weka به کار رفت.
نتایج: نتایج ارزیابی‌های انجام گرفته نشان می‌دهد که الگـوریتم‌های بگینگ، درخت تصمیم، آدابوست، ماشین بردار پشتیبان و بیزین ساده در افتراق فقر آهن از بتا-تالاسمی مینور به ترتیب به دقت ۹۵/۷۳، ۹۵/۵، ۹۴/۶، ۸۰/۲، ۷۶/۶ درصد دست یافته‌اند.
نتیجه‌گیری: در این تحقیق روشی خودکار مبتنی بر تکنیک‌های داده‌کاوی برای افتراق فقر آهن از بتا-تالاسمی مینور ارائه شد. نتایج ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که الگوریتم بگینگ در افتراق فقر آهن از بتا-تالاسمی مینور به دقت بالاتری در مقایسه با سایر الگوریتم‌های داده‌کاوی و شاخص‌های افتراقی دست یافت. همچنین به کمک درخت تصمیم ایجاد شده، قوانینی استخراج شده‌اند که می‌توانند در تشخیص به موقع دو بیماری مذکور توسط پزشک مورد استفاده قرار گیرند.

 

مصطفی لنگری زاده، محمد حیدری، میترا حکیم شوشتری،
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: اوتیسم از شایع ترین اختلالات عصبی رشدی می­باشد که به دلیل آشنا نبودن والدین با این اختلال دیر تشخیص داده می‌شود. عدم آگاهی و شناخت والدین یکی از مشکلات مهم این بیماری می‌باشد هدف این مطالعه ایجاد برنامه کاربردی آموزشی مبتنی بر تلفن همراه هوشمند برای اختلال طیف اوتیسم ویژه والدین بود.
روش: این پژوهش از نوع توسعه‌ای-کاربردی بود که در سه مرحله انجام شد. ابتدا پرسشنامه تنظیم شده جهت نیازسنجی اطلاعاتی و تعیین عناصر داده و قابلیت‌های برنامه کاربردی توسط پزشکان متخصص روانپزشک کودک و مغز و اعصاب اطفال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران تکمیل گردید. داده‌های به دست آمده تحلیل و برنامه کاربردی بر پایه نتایج طراحی شد و در نهایت جهت ارزیابی کاربردپذیری و رضایت کاربران در اختیار ۳۴ نفر از والدین قرار گرفت.
نتایج: پزشکان متخصص، اکثر عناصر داده‌ای پرسشنامه را ضروری تشخیص دادند. قابلیت‌های اصلی برنامه کاربردی مانند آموزش علائم و نشانه‌های اوتیسم، راهکارهای خودمراقبتی از اوتیسم و آزمون غربالگری تشخیص اوتیسم برای سنین ۶، ۱۲، ۲۴ و ۳۶ ماهگی بود. ارزیابی کاربردپذیری نشان داد که والدین، برنامه کاربردی را با میانگین امتیاز ۷/۶ (از مجموع ۹ امتیاز) در سطح خوب ارزیابی کردند.
نتیجه‌گیری: برنامه کاربردی آموزش مبتنی بر تلفن همراه در زمینه اوتیسم با آموزش والدین به منظور تشخیص، خودمراقبتی و توانبخشی از اوتیسم می‌توانند به تشخیص و مداخلات درمانی زودهنگام اوتیسم کمک کرده و ابزاری در دسترس برای آموزش والدین باشند. آموزش تشخیص، خودمراقبتی و تعامل با کودک اوتیستیک به صورت یک ابزار در دسترس مورد رضایت والدین قرار دارد.

محمد حیدری، الهام منقش، جواد عبادی، نجمه حیدری، صادق شرفی، نگین ساجدی مهر، زهرا رمضانپور،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: کووید-۱۹ به یک همه‌گیری جهانی تبدیل شده است؛ با رشد بی‌سابقه فناوری، تلفن‌های هوشمند در مراحل مختلف نظیر مدیریت شیوع کووید-۱۹ نقش دارند. این مطالعه با هدف بررسی ویژگی­ های برنامه‌های کاربردی مبتنی بر تلفن همراه ایرانی مرتبط با بیماری کووید ۱۹ انجام شد.
روش: این مطالعه توصیفی-مقطعی بر روی برنامه‌های تلفن­ همراه ایرانی مرتبط با کووید-۱۹ توسعه یافته در سال ۱۳۹۹ انجام شد. جستجو در اپ استورهای ایرانی تلفن‌های همراه هوشمند با سیستم عامل اندروید و iOS انجام شد. کلیدواژه‌های جستجو شامل «کووید-۱۹»، «کروناویروس»، «کرونا»، «Covid-۱۹»، «Coronavirus» بود. برای هر برنامه کاربردی، اطلاعات استخراجی شامل نام برنامه، دسته، هزینه، حجم ­برنامه، آخرین نسخه، نیاز به اتصال به اینترنت، میزان دانلود، میزان رضایت کاربران، توسعه‌دهندگان و هدف از توسعه بود.
نتایج: نتیجه جستجو شامل ۱۰۳ برنامه (۷۶ برنامه اندروید و ۲۷ برنامه iOS) را نشان داد. بیشترین فراوانی برنامه ­ها در دسته پزشکی، بازی‌ها و آموزشی بودند. به ترتیب ۸۰/۶% برنامه‌ها رایگان، ۱۵/۵% دارای خرید درون‌برنامه‌ای و ۳/۹% نیاز به پرداخت برای نصب داشتند. اغلب برنامه‌های کاربردی توسط توسعه‌دهندگان شخصی ایجاد شده بودند. ۸۴ برنامه‌ آنلاین و ۱۹ برنامه آفلاین بودند. دیگر اهداف توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌های مرتبط با کووید۱۹ در ایران شامل، سرگرمی‌ها، ارائه آمار روزانه، آگاهی‌بخشی به کاربران، کنترل و ردیابی، خودمراقبتی و پیشگیری بود.
نتیجه‌گیری: طیف گسترده‌ای از برنامه­ های تلفن همراه مرتبط با بیماری کووید با قابلیت‌های بسیاری در دسترس هستند. با توجه به یافته‌ها و نقش مثبت این برنامه در کنترل همه‌گیری، اثربخشی برنامه‌های غربالگری و خودارزیابی نیاز به تعامل توسعه‌دهندگان خصوصی و بخش دولتی برای ادغام و یکپارچه‌سازی دارد.

زهره جوانمرد، فاطمه عامری، سارا گلمکانی، مائده حیدری، نغمه نصرالهی، عرفان رجبی،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: به منظور مقابله با مشکلات روحی-روانی ناشی از همه‏ گیری کووید-۱۹، استفاده از برنامه‏ های کاربردی موبایل به طور فزاینده‏ای در بین کاربران افزایش یافته ‌است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی برنامه‏‏ های کاربردی سلامت روان توسعه‌یافته یا مورداستفاده در دوران پاندمی کووید-۱۹ می‏باشد.
روش: در این مطالعه مروری جهت بازیابی مقالات مرتبط، کلیدواژه‌های "Covid-۱۹" ، "health Mental"  و "applicationMobile " در پایگاه‌های اطلاعاتی Web of science، PubMed و Scopus بدون محدودیت زمانی تا تاریخ ۱۲ آوریل ۲۰۲۲ جستجو شدند. پس از انتخاب مقالات طبق معیارهای ورود، ویژگی‏‏های برنامه‏ های کاربردی معرفی‌ شده، بررسی گردیدند.
نتایج: در نهایت ۲۵ مقاله به مطالعه حاضر وارد شدند,۲۰ برنامه ‌کاربردی در دوران کرونا و ۵ برنامه‌ کاربردی قبل از پاندمی توسعه یافته ‏اند. کاربر برنامه‌های کاربردی در چهار مورد کادردرمان، ۱۶ مورد عموم مردم، یک مورد دانشجویان، یک مورد کودکان ۹-۳ سال، یک مورد بیماران کرونایی، یک مورد بیماران سرطانی و یک مورد مشترک بین کادر درمان و بیماران مبتلا به اختلال استرس می‏ باشند. اطلاعات مندرج در برنامه‏ های کاربردی بررسی شده نکات آموزشی جهت غلبه بر افکار منفی و مخرب و اطلاعات مرتبط با شیوه زندگی سالم بودند. همچنین امکان تماس با متخصصین روان در هشت برنامه‏ کاربردی وجود داشت.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر می‌تواند به عنوان منبعی جامع، جهت بررسی ویژگی‌ها و قابلیت‌های برنامه ‏های کاربردی سلامت روان در طی پاندمی‏ کرونا مورد استفاده قرار گیرد. پیشنهاد می‌شود از طریق شناسایی نقاط قوت و ضعف برنامه ‏های کاربردی سلامت روان، اقداماتی جهت توسعه برنامه‏ های کاربردی جامع‌تر و متناسب با سطح نیاز کاربران انجام ‌شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb