جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای منتظری

فائزه افضلی، زهره حیدری، میترا منتظری، لیلا احمدیان، محمد جواد زاهدی،
دوره ۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: سرطان اولیه کبد HCC)) پنجمین سرطان شایع در دنیا و سومین عامل مرگ و میر در جهان می­باشد. علائم سرطان کبد پس از بروز به سرعت پیشرفت کرده و در صورت عدم تشخیص به موقع متأسفانه بقای عمر بیمار بسیار کم می­ گردد. یکی از مشکلات اصلی پیش روی متخصصین گوارش، پیش بینی و تشخیص زود هنگام سرطان کبد است. داده کاوی از روش­هایی است که در این زمینه  مورد استفاده واقع می­ گردد. هدف از انجام این مطالعه معرفی بهترین مدل هوشمند مبتنی بر داده کاوی برای پیش­ بینی و تشخیص سرطان کبد در مراحل اولیه می­باشد.

روش: در مقاله حاضر با استفاده از روش مطالعه گذشته نگر، پرونده ۵۱۶ بیمار مبتلا به سرطان کبد اولیه و ثانویه و ۲۲ ریسک فاکتور، از هر بیمار، مورد بررسی قرار گرفت. داده ­های جمع ­آوری شده با استفاده از ۵ مدل داده کاویVFI Classifier ،Regression Classifier ،HyperPipes Classifier ، Functional trees with logistic regression  و  Meta Muti Class Classifier تحلیل شدند. این مدل­ها با  یکدیگر مقایسه شدند.

نتایج: دقت، ویژگی، حساسیت و سطح زیر منحنی  Rocمـدل VFI Classifier به تـرتیب  ۷۱/۲۹%،  ۴۹%،  ۵۰% و ۶۳/۳۱% می­ باشد و  این مدل به عنوان بهترین مدل هوشمند مبتنی برداده کاوی برای پیش بینی و تشخیص سرطان کبد در مراحل اولیه شناخته شد.

نتیجه ­گیری: در صورتی که مدل داده­ کاوی VFI Classifier به صورت صحیح طراحی شود، می­تواند سرطان کبد را پیش بینی نماید یا آن را در مراحل اولیه تشخیص دهد.


میترا منتظری،
دوره ۳، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: ارتقاء کیفیت تصویر یکی از روش‌های پردازش تصویر است به طوری که  هر چه تصویر خروجی دارای کیفیت نمایش بالاتری باشد. تصاویر پزشکی نقش برجسته‌ای در تشخیص مدرن دارند، در نتیجه هدف از این مطالعه بهبود وضوح تصاویر پزشکی به منظور کمک به رادیولوژیست‌ها و جراحان در پیدا کردن ناحیه‌های ناهنجار است.

روش: روش‌های استفاده شده در این مطالعه به منظور ارتقاء تصاویر پزشکی به دو دسته تنظیم شدت نور و حذف نویز دسته‌بندی می‌گردد. روش‌های مبتنی بر تنظم شدت نور، شامل تکنیک‌هایی برای نگاشت مقادیر شدت نور تصویر به دامنه جدید می‌باشد. دسته دوم، شامل روش‌هایی برای حذف نویز تصویر می‌باشند. در این مقاله از هر دو دسته برای ارتقاء تصاویر پزشکی استفاده شده است. تصاویر پزشکی استفاده شده شامل تصاویر ستون فقرات، مغز، ریه و ماموگرافی پستان می باشد.

نتایج: نتایج حاصل از به کار بستن روش‌های استفاده شده بر روی تصاویر پزشکی بر اساس پنج معیار تعداد لبه‌های آشکارسازی، PCNR، اندیس کیفیت تصویر، AMBE و ارزیابی کیفیت بصری مورد مقایسه قرار گرفت که تصاویر ستون فقرات، مغز، ریه و ماموگرافی پستان در بهترین حالت به ترتیب دارای تعداد لبه‌های آشکاری‌سازی ۶۴۶۵، ۱۰۳۰۵، ۱۶۲۶۶و ۱۳۵۰۹ می‌باشد.

نتیجه‌گیری: نتایج نشان می‌دهد که برخی معیار‌هایی چون تعداد لبه‌های آشکار‌سازی و ارزیابی کیفیت بصری بهترین روش‌های مبتنی بر شدت نور می‌باشند و عملکرد بهتری دارند اما معیار‌هایی مانند PCNR، اندیس کیفیت تصویر، AMBE روش‌های مبتنی بر حذف نویز نتایج بهتری را نشان دادند.


میترا منتظری، مهدی احمدی نژاد، مهدیه منتظری، محدثه منتظری،
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: بخش ICU بیمارستان یکی از بخش‌های پر هزینه در بخش سلامت ملی می‌باشد. این هزینه‌ها تا حد زیادی به مدت اقامت بیمار وابسته است. لذا پیش‌بینی طول مدت اقامت بیماران و درصد موارد مرگ‌و‌میر در بخش مراقبت‌های ویژه اهمیت زیادی دارد. لذا در این پژوهش به طراحی سیستم هوشمند مبتنی بر منطق فازی جهت پیش‌بینی درصد موارد مرگ‌و‌میر بیماران تروما در بخش مراقبت‌های ویژه پرداخته شد.
روش: داده‌های مورد نیاز برای طراحی سیستم، از پرونده‌های بیماران از سال ۹۱ - ۱۳۸۹ گردآوری شد، سپس سیستم با استفاده از داده‌های گردآوری شده از هر پرونده اجرا شد و میزان همخوانی تشخیص سیستم با تشخیص نهایی ثبت شده در پرونده بیمار مقایسه گردید. مدل پیشنهادی نروفازی با ۵ مدل هوشمند دیگر مقایسه گردید. این مقایسه بر اساس حساسیت، دقت، ویژگی و سطح زیر منحنی راک محاسبه و ارزیابی گردید.
نتایج: میزان دقت این ۶ مدل حدوداً به ترتیب ۸۳% و ۸۱‌%،۸۰%، ۷۵%، ۸۲% و ۸۱% است.
نتیجه­ گیری: مدل نروفازی بهترین مدل ارزیابی شد و دارای بالاترین میزان دقت است. از نظر سطح زیر منحنی ROC مجدداً این مدل بیشترین سطح زیر منحنی را دارد؛ لذا به‌کارگیری مدل نروفازی در زمینه تشخیص و پیش‌بینی درصد موارد مرگ و میر بیماران تروما در بخش مراقبت‌های ویژه پیشنهاد می‌شود. این امر در تحقیقات مرتبط با حوزه سلامت و به خصوص در تخصیص منابع درمانی برای افرادی که پرمخاطره پیش‌بینی می‌شوند از اهمیت بالایی برخوردار است.

مهدیه منتظری، حمید رضا ناجی، اسما جنتی،
دوره ۷، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: امروزه استفاده از سیستم ذخیره و انتقال تصاویر پزشکی (PACS) در مراکز درمانی روز به روز در حال افزایش است. در این بین امنیت داده‌های بیماران مبتلا به COVID-۱۹ در این سیستم و کنترل دسترسی به این دادهها از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مطالعه به ارزیابی وضعیت امنیت سیستم‌های ذخیره و انتقال تصاویر پزشکی جهت ثبت داده‌های بیماران COVID-۱۹ در مراکز درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمان پرداخته شد.
روش: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی است که در سال ۱۳۹۹ انجام شد. جامعه پژوهش مسئولین فناوری اطلاعات در مراکز درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمان بودند. داده‌های پژوهش با استفاده از چک ‌لیست IHS HIPAA Security Checklist برای سه نوع سیستم PACS در ۱۲مرکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان جمع‌آوری گردید. داده‌ها در نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۴ و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون رگرسیون خطی برای سنجش ارتباط بین ابعاد مدیریتی، فیزیکی و فنی سیستم تجزیه و تحلیل گردید.
نتایج: در این مطالعه ۵۰% از شرکت‌کنندگان زن و ۵۸% از آنان دارای سابقه کار بالای ۵ سال بودند. نتایج پژوهش حاضر نشان داد بیشترین چالش در بعد فنی و کمترین چالش در بعد فیزیکی بود. بین ابعاد مدیریتی و فیزیکی (۰/۰۵ P<) ارتباط معنی‌داری وجود داشت.
نتیجه‌گیری: وضعیت امنیت در سیستم‌های PACS دارای نقاط ضعفی است که برنامه‌ریزی جهت تدوین قوانین لازم پیرامون امنیت دسترسی به داده‌های بیماران مبتلا به COVID-۱۹ و رعایت آن توسط شرکت‌های پشتیبان سیستم‌، آموزش کاربران، کنترل دسترسی و مدیریت خطر لازم و ضروری به نظر می‌رسد.

مریم محقق منتظری، الهه گوزلی، محمد جبرائیلی، نعمت الله آهنگر،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: ظهور نسخه‌نویسی الکترونیکی، شیوه تجویز و توزیع دارو‌ها را در داروخانه‌‌ها متحول کرده است هدف این مطالعه، تبیین عوامل مؤثر بر گردش کاری، تعامل با بیمار و ایمنی دارو در سیستم نسخه‌نویسی الکترونیکی داروخانه‌‌ها از دیدگاه داروسازان و تکنسین‌‌های دارویی است.
روش کار: این پژوهش، از نوع مطالعه توصیفی کاربردی بوده که به صورت مقطعی در سال ۱۴۰۲ در داروخانه‌های منتخب شهر ارومیه در دو مرحله انجام شد. در مرحله اول، با مرور نظام‌مند و انتخاب مطالعات مرتبط و بر اساس معیارهای ورود، عوامل مؤثر مشخص و در مرحله دوم با روش نمونه‌گیری هدفمند دلفی دو مرحله‌ای و گلوله برفی، عوامل تعیین شده، نهایی گردید. تحلیل داده‌‌ها با استفاده از آمار توصیفی در نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۶ انجام شد.    
یافته‌ها: متخصصین داروسازی و تکنسین‌‌های دارویی منتخب در سطح داروخانه‌‌های ارومیه که در مرحله اول دلفی مشارکت داشتند وارد مرحله دوم دلفی شدند. از این تعداد ۵۰ درصد داروساز و ۵۰ درصد تکنسین دارویی بوده‌اند و زنان و مردان به صورت مساوی در این مرحله مشارکت داشته‌اند. بیشترین گروه سنی مشارکت کنندگان بین ۳۹-۳۵ سال و بیشترین سابقه کار ۱۰-۵ سال بود. بعد از دو مرحله دلفی ۱۱ گویه متغییر گردش کاری، ۶ گویه تعامل با بیمار و ۱۱ گویه ایمنی دارو تأیید شدند.
نتیجه‌گیری: در این مطالعه، عوامل تأثیرگذار شناسایی شده اند.  این عوامل می‌تواند از جانب سیاستگذاران سلامت و توسعه‌دهندگان چنین سیستم‌هایی در بهبود کارایی سیستم نسخه‌نویسی الکترونیک مورد استفاده قرار گرفته و به عنوان چارچوبی برای تدوین برنامه‌های بلندمدت و کوتاه مدت ایشان عمل کند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb