جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای سیستم‌های اطلاعاتی

سجاد صمدی اوانسر، زهرا نیازخانی، فردین میرزاطلوعی، احمد رضا افشار، حبیب الله پیرنژاد،
دوره ۶، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: آرتروپلاستی جزء اعمال جراحی مهم و روبه افزایش در ارتوپدی است که موفقیت آن به طور قابل ملاحظه‌ای باعث کاهش درد و افزایش توانایی بیمار می‌شود. مطالعه حاضر با هدف طراحی و پیاده‌سازی و ارزیابی کابرد‌پذیری نرم‌افزاری مناسب برای راه‌اندازی نظام ‌‌ثبت آرتروپلاستی مفاصل زانو و لگن انجام گردید.
روش: مرور مقالات، دستورالعمل‌ها، فرم‌ها و گزارش‌های منتشرشده توسط جوامع ارتوپدی برای به دست آوردن حداقل داده‌های مورد نیاز، سپس بررسی سامانه‌های مشابه، مطالعۀ پرونده‌های بیماران و مصاحبه با متخصصین ارتوپدی برای دست یافتن به نیازمندی‌های اطلاعاتی و عملکردی سیستم مطلوب و بررسی روایی داده‌های استخراج شده انجام گرفت. مدل‌سازی و تکامل سیستم با پیروی از چرخۀ حیات طراحی و تولید سیستم‌های اطلاعاتی-رویکرد شی‌گراء صورت گرفت. یک نمونۀ اولیه با زبان پایتون و پایگاه‌ دادۀ PostgreSQL، ایجاد و از لحاظ قابلیت ‌استفاده و میزان رضایت کاربران مورد ارزیابی قرار گرفت. آنالیز داده‌های کیفی به روش تماتیک و کمّی با آمارهای توصیفی انجام گردید.
نتایج: با بررسی ۹ رجیستری آرتروپلاستی کشورهای پیشرو و استخراج مجموعۀ حداقل داده‌ای و فرآیندهای کاری آن‌ها، اقلام داده‌ای موردنیاز (در پنج دسته شامل ۳۹ آیتم) و فرآیندهای کاری مناسب استخراج و در طراحی، مدل‌سازی و پیاده‌سازی سامانه مورد استفاده قرار گرفتند. کاربران وجود سیستم را مفید و کاربردی ارزیابی کردند. همینطور، میزان رضایت کاربران از سیستم رضایت‌بخش بود.
نتیجه­ گیری: عملیاتی‌کردن این سیستم و ثبت اطلاعات آرتروپلاستی، به جامعۀ پزشکی و سیاستگذاران بهداشتی و درمانی کمک‌ خواهد کرد تا با داشتن اطلاعات به‌روز، تصمیمات و سیاست‌گذاری‌های بهتری در راستای مراقبت از این بیماران انجام دهند.

محمد محمدی ابنوی، سجاد سعید،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: سامانه یکپارچه بهداشت (سیب) یک سامانه طراحی‌ شده درباره سوابق الکترونیک سلامت افراد می‌باشد که با هدف بهینه‌سازی اطلاعات و ارائه مراقبت‌های بهداشتی و درمانی ایجاد شده است. با توجه به شیوع بیماری کووید-۱۹ و اهمیت یافتن پرونده الکترونیک سلامت، مطالعه حاضر با هدف بررسی عملکرد آیتم‌های سامانه سیب و شناسایی نقاط ضعف و قوت این سامانه صورت گرفت.
روش: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی- مقطعی است که در زمستان ۱۳۹۹ انجام شد. افراد مورد مطالعه ۱۶۶ نفر از بهورزان و مراقبین سلامت در سراسر کشور بودند. پرسشنامه محقق ‌ساخته در مقیاس لیکرت پنج‌ گزینه‌‌ای، به‌ صورت آنلاین و در دسترس در اختیار افراد قرار گرفت. نمونه‌گیری به صورت هدفمند انجام شد و سپس داده‌ها توسط محقق وارد نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۶ شدند و با استفاده از آمار توصیفی و همچنین آزمون‌های کای‌اسکوئر، تی مستقل و ضریب همبستگی در جهت اقدام آزمون فرضیه مشخص در مورد توزیع یک متغیر، تجزیه و تحلیل گردید.
نتایج: نتایج پژوهش حاضر نشان داد، کیفیت ثبت واکسیناسیون و گزارش آن به عنوان بهترین عملکرد سامانه سیب محسوب می‌شود. نحوه عملکرد ورود و خروج افراد تحت پوشش، ضعیف‌ترین بخش سامانه سیب بود. بین ثبت واکسیناسیون و جنسیت افراد (۰/۰۱۴= P)، ارتباط معنی‌دار آماری وجود داشت.
نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش نشان داد، عملکرد سامانه سیب در ارائه مراقبت‌های بهداشتی متوسط تا خوب بود. نتایج این مطالعه می‌تواند، طراحان سامانه سیب را نسبت به بهبود نقاط  ضعف در سامانه سیب با قابلیت‌های موجود موردتوجه قرار دهد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb