جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای کامپیوتر

دکتر مریم خزاعی مقدم، آقای محمد محمدیان، دکتر الهام صنیعی،
دوره ۰، شماره ۰ - ( ۲-۱۴۰۴ )
چکیده

مقدمه: در حوزه پرتودرمانی و محاسبات دزیمتری، شناسایی و تفکیک مناطق و ساختارهای مختلف بدن در تصاویر پزشکی از جمله استخوان، ریه و بافت نرم  براساس تصاویر سی‌تی اسکن نقش مهمی در محاسبه توزیع دز اشعه به منظور بهینه سازی، حفاظت از ارگان‌های حساس، و بهبود دقت در طراحی درمان‌ ایفا می‌کند. در این راستا به کارگیری الگوریتم‌های خودکار بخش ‌بندی،  و بهبود مدل‌های یادگیری عمیق در زمینه تحلیل تصاویر پزشکی دقت و سرعت را بهبود می بخشد. هدف این مطالعه ارزیابی دو شبکه عصبی کانولوشن (CNN) و معرفی یک مدل موثر و کارآمد برای انجام بخش ‌بندی استخوان، ریه و بافت نرم با دقت بالا براساس تصاویر سی ‌تی اسکن است.روش کار: در این مطالعه، شبکه‌ عصبی عمیق مبتنی بر DeepLabV۳+ و معماری‌های از پیش‌آموزش‌دیده ResNet-۱۸ و MobileNet-v۲ به عنوان مدل‌های پایه برای بخش‌بندی استفاده شدند. به منظور پیش ‌پردازش تصاویر سی ‌تی اسکن و تهیه داده‌های ورودی به الگوریتم شبکه عصبی، از نرم ‌افزار ۳d slicer به منظور تولید تصاویر ماسک شامل بافت‌های نرم، استخوان‌ها و ریه‌ ها می‌باشد، بهره‌ برداری شده است. فرآیند توسعه و تنظیم پارامترهای آموزش مدل یادگیری عمیق در محیط MATLAB انجام گرفته است و عملکرد الگوریتم‌ های تقسیم ‌بندی به صورت همزمان برای ارگان های ذکر شده با استفاده از دو شبکه عصبی مذکور، براساس پارامترهای دقت و ضریب ژاکارد ارزیابی شده اند.نتیجه‌گیری: براساس نتایج به ‌دست ‌آمده، شبکه عصبی MobileNet-v۲ عملکرد بهتری نسبت به ResNet-۱۸ نشان می دهد.
 
سیدداود نصرالله پور شیروانی، محمداسماعیل مطلق،
دوره ۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: بهره­ مندی از ­فن­آوری اطلاعاتی یکی از عوامل مهم توسعه و بهبود عملکرد سازمان­ها محسوب می­شود. این مطالعه با هدف تعیین سطح رضایت­مندی مدیران و کارشناسان دانشکده­ علوم پزشکی آبادان در توسعه بهره­ مندی از کامپیوتر و اینترنت انجام گرفت.

روش: این مطالعه مقطعی در شهریورماه ۱۳۹۳ انجام گرفت. جامعه پژوهش مدیران و کارشناسان دانشکده علوم پزشکی آبادان بودند که به صورت سرشماری انتخاب شدند. ابزار جمع­ آوری داده­ ها پرسشنامه خود ساخته شامل متغیرهای فردی با ۸ سؤال و متغیرهای وابسته با ۱۵ سؤال در مقیاس دو گزینه­ ای کافمن و ۵ رتبه ­ای لیکرت بود که روایی و پایایی آن مورد تأیید قرار گرفت. داده­های جمع­ آوری شده در نرم­ افزار SPSS  نسخه ۱۸ در سطح معنی­ داری ۰/۰۵>P تحلیل شدند.

نتایج: از بین ۱۳۹ مدیر و کارشناس مطالعه شده، ۱۰۲ نفر (۷۵%) در اتاق کار خود به کامپیوتر سالم و ۷۷ نفر(۷۵/۵%) به اینترنت دسترسی داشتند که سطح رضایت از سرعت اینترنت از ۵ نمره، ۱/۱±۲/۶ و از کیفیت برخورداری ۱/۰±۲/۷ بود. ۵۷ نفر(۴۱%) به شبکه اتوماسیون متصل بودند که سطح رضایت از سرعت اتوماسیون، ۱/۰±۳/۲، از کیفیت برخورداری ۰/۸±۳/۲، عدم پیچیدگی انجام کار ۰/۹±۳/۱، امنیت محرمانه بودن اطلاعات ۱/۱±۳/۳، قابلیت سیستم کامپیوتر مورد استفاده ۰/۸±۲/۷ بود. بین سطح تحصیلات و سطح رضایت از سرعت اینترنت، کیفیت برخورداری از اینترنت و سرعت اتوماسیون رابطه معنی­ دار وجود داشت (۰/۰۵>P).

نتیجه­ گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که میزان رضایت بهره ­مندی از کامپیوتر و اینترنت در سطح متوسط بود، پیشنهاد می­ گردد واحد IT دانشکده نسبت به توسعه بیشتر بهره­ مندی از کامپیوتر و اینترنت برنامه­ های مداخله­ ای طراحی و اجرا نماید.


مهناز صمدبیک، سعیده گراوند، مریم سهرابی زاده، نسیم کوشکی، زینب محمدی،
دوره ۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: سواد سلامت به مفهوم مهارت­های شناختی و اجتماعی است، که انگیزه و توانایی افراد برای دسترسی، درک و استفاده از اطلاعات در راستای ارتقاء و حفظ سلامت را تعیین می­ کند. پرداختن به سواد سلامت در محیط­های مراقبت بهداشتی غنی از فناوری کنونی، نیاز شدیدی به ابزارهای کامپیوتری معتبر برای ارزیابی سواد اطلاعاتی دارد. بنابراین، مطالعه حاضر با هدف تعیین ویژگی­های ابزارهای سنجش سواد سلامت برای انطباق با کاربرد مبتنی بر کامپیوتر انجام شد. 

روش: این مقاله نوعی مطالعه مروری- نقلی است، که منابع حاصل از جستجوی ترکیبی کلمات کلیدی مرتبط با ابزارهای سنجش سواد سلامت عمومی در پایگاه­های داده مرتبط را با اعمال معیار ورودی زبان انگلیسی در بر می‌گیرد.

نتایج: نتایج بررسی ابزارهای سنجش سواد سلامت نشان داد که این ابزارها شامل دو استاندارد طلایی TOFHLA (به ویژه تست آزمایشی نسخه مبتنی بر کامپیوتر) و برآورد  REALM و همچنین ابزارهای ارزیابی جدیدترین علائم حیاتی (NVS) و معیار سواد سلامت الکترونیک (eHEALTH) هستند. علاوه بر این، ابزار روش شناسی­ های سؤال غربالگری سواد سلامت (HLSQMs) نیز برای سنجش سواد سلامت مورد استفاده قرار می‌گرفت.

نتیجه ­گیری: هر یک از ابزارهای سنجش و غربالگری سواد سلامت از قابلیت­ ها و ویژگی­های مفید متفاوتی بر اساس زمینه مورد استفاده برخوردار هستند. بنابراین، پیشنهاد می­شود که ابزار سواد سلامتی از ترکیب سؤالات روا و پایای HLSQMs و eHEALS با هدف توسعه ابزار مبتنی بر کامپیوتر ایجاد شود، تا امکان غربالگری افرادی که به برنامه‌های کاربردی سواد سلامت الکترونیک دسترسی دارند، فراهم شود.


مجتبی مسعودی، حمیدرضا پوررضا، مهدی سعادتمند طرزجان، فاطمه شفیعی زرگر، مهناز امینی، مسعود پزشکی راد،
دوره ۳، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: تصاویر توموگرافی کامپیوتری آنژیو ریه به صورت گسترده در شناسایی آمبولی ریوی استفاده می‌شوند. استفاده از این برش نازک برای بررسی عملکرد بالینی ریه امری ضروری است، اما باعث افزایش حجم بار زمانی رادیولوژیست می‌شود. از این رو سیستم‌های متعددی برای شناسایی آمبولی طراحی شده است. هدف از این مقاله، مروری بر سیستم‌های تشخیص آمبولی ریوی و ارزیابی عملکرد آن‌ها است.

روش: در این مطالعه کلیه مقالات موجود در پایگاه‌های اطلاعاتی IEEE، Science Direct، Medical Physics، SPIE در زمینه پردازش تصاویر توموگرافی کامپیوتری آنژیو ریه و سیستم‌های تشخیص با کمک کامپیوتر، مورد بررسی قرار گرفته است. تعداد ۱۶ مقاله در بین سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۵ استخراج شدند. هر مقاله یک سیستم شناسایی خودکار آمبولی ارائه می‌دهند که با استفاده از تحلیل کمی و کیفی آن‌ها را مورد ارزیابی قرار می‌دهیم. روش‌های ارزیابی روی تعداد بانک تصاویر، حساسیت و میزان خطای مثبت صورت می‌گیرند.

نتایج: سیستم‌های متنوعی برای شناسایی آمبولی طراحی شده است. بانک تصاویر تحت تأثیر عوامل مختلف همچون بیماری‌های ریوی، نویز، زمان تصویربرداری، تنوع وجود آمبولی در شاخه‌های اصلی، پیرامونی و تعداد داده‌ها است. بیشترین تعداد تصاویر ۱۷۷ نمونه و کمترین آن ۳ نمونه است. میزان حساسیت و تعداد خطای مثبت معیار مناسب دیگر است. در میان سیستم‌‌ها، میزان حساسیت ۵۰ تا ۱۰۰ درصد و میزان خطای مثبت در هر برش ۲۲/۶ تا ۲ به دست آمده است.

نتیجه‌گیری: بر طبق نتایج سیستم‌های تشخیص باید علاوه بر داشتن حساسیت بالا و خطای مثبت کم از یک بانک تصاویر زیاد که شامل آمبولی در شاخه‌های مختلف باشد، استفاده کنند.


محمد خمرنیا، یوسف مهدی پور، سعید ابراهیمی، دل آرا حکیمی، فاطمه ستوده زاده، فریبا رمضانی سیاه خلک،
دوره ۳، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه و هدف: سیستم ثبت کامپیوتری دستورات پزشک  نقش مهمی در بهبود کیفیت خدمات درمانی در بیمارستان دارد. از آنجایی که دیدگاه کاربران در مورد مفید بودن و آسانی استفاده از یک فناوری تاثیر به سزایی در پذیرش آن دارد لذا هدف از مطالعه حاضرتعیین دیدگاه پزشکان و پرستاران دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نسبت به تاثیر سیستم ثبت کامپیوتری دستورات پزشک  برای ارائه خدمات درمانی بود.

مواد و روش ها: این مطالعه به صورت مقطعی و با هدف کاربردی در سال ۱۳۹۵ در شش بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زاهدان انجام شد. حجم نمونه این مطالعه شامل ۲۵۰ پزشک و پرستار از بیمارستان های زاهدان بود که به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه استاندارد ۳۰ سئوالی بود. جهت تحلیل داده ها از نرم افزارهای SPSS  و PLS و آزمون های تی تست مستقل  و آنالیز واریانس استفاده شده است.

یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که کارکنان بیمارستان تخصصی چشم پزشکی تاثیر این سیستم را بیشتر از دیگر بیمارستان ها ارزیابی کرده بودند(۰/۰۲۵P= همچنین کارکنان با سابقه (۹۴/۰۸) نسبت به کارکنان کم سابقه (۸۸/۵۷) دیدگاه مثبتی نسبت به این سیستم داشتند. بر اساس نتایج این مطالعه سیستم ثبت کامپیوتری دستورات پزشک برایمنی، جریان کار، روابط کاری و کیفیت مراقبت تاثیر معنی داری داشت(P<۰,۰۵).

نتیجه گیری:  از دیدگاه پزشکان و پرستاران سیستم ثبت کامپیوتری  دستورات پزشکی نقش موثری بر کیفیت ارائه خدمات درمانی دارد. بر اساس نتایج این مطالعه سیستم ثبت کامپیوتری دستورات پزشک برایمنی، جریان کار، روابط کاری و کیفیت مراقبت تاثیر معنی داری داشت.


آزاده بشیری، لیلا شاهمرادی، بهروز علیزاده سواره، مرجان قاضی سعیدی،
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: برنامه‌های کامپیوتری توانمندسازی مغزی با اجرای منظم، فشرده و مستمر تمرینات شناختی، سبب بهبود کارکردهای شناختی همچون توجه در اختلال بیش فعالی-نقص توجه می‌گردد. هدف این پژوهش شناسایی برنامه‌های کامپیوتری مؤثر در بهبود توجه در کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجه می‌باشد.
روش: این مطالعه به صورت مروری- توصیفی در سال ۲۰۱۸ و از طریق مرور کتابخانه‌ای و جستجوی کلیدواژه‌های «اختلال بیش فعالی و نقص  توجه»،  «برنامه‌های  بازتوانی شناختی کامیپوتری»، «بازی درمانی»، در بانک‌های  اطلاعاتی PubMed،, Scopus
 Google Scholar انجام گرفته است. نتایج حاصل از بررسی متون از طریق مصاحبه نیمه ساختارمند بررسی و براساس حیطه‌های توجه در کودکان و نوجوانان مبتلا به بیش فعالی و نقص توجه، طبقه‌بندی شدند.
نتایج: براساس مطالعات، برنامههای شناختی کامپیوتری همچون Caption Log، Pay Attention، Cogmed Working Memory، Memory GYM، Attention GYM، Brainware Safari،۸  Sciences ’ACTIVATET، Lumosity، My Happy Neuron، Smart Driver، و بسته‌ای توانبخشی همچون "مغزینه توجه و تمرکز" در ارتقاء انواع توجه (متمرکز، تقسیم شده، متناوب، مستمر و انتخابی) کودکان بیش فعال چهار سال به بالا، مؤثر بودند.
نتیجه‌گیری: باتوجه به تأثیر قابل ملاحظه برنامههای بازتوانی شناختی کامپیوتری در توانمندسازی مهارتهای شناختی همچون توجه، استفاده از آن‌ها به‌عنوان درمان مکمل در ارتقاء کیفیت زندگی کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلال بیش فعالی- نقص توجه، امیدوارکننده است. اما، ارزیابی اینگونه برنامه‌ها با نمونههای بزرگ‌تر، انتقال ارزیابی از اثرات آموزشی به زندگی روزانه و بهبود کیفیت آن‌ها از طریق ارائه مؤلفههای بیشتری از این گونه برنامهها پیشنهاد میشود.




صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb