جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای Rfid

آزاده نوری، مهدی حبیبی کولایی، اکرم ثناگو، لیلا جویباری،
دوره ۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: در سال‌های اخیر، استفاده از فناوری شناسایی به وسیله فرکانس رادیویی در بهداشت و درمان، به یکی از برنامه‌های کاربردی اصلی تبدیل شده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی استفاده از فناوری RFID در حرفه پرستاری می‌باشد.
روش: مطالعه حاضر مروری حکایتی از شواهد است که در پایگاه‌های اطلاعاتی Magiran ،SID ، Iranmedex، Irandoc Emerald، Web of Sciences، CINAHL، EBSCO،PubMed با کلید واژه‌های Nursing RFID ، Practice، Health care پرستاری، آر اف‌آی‌دی، بهداشت و درمان، در سال ۱۳۹۴ مورد جستجو قرار گرفت. از ۶۸ مقاله و چکیده مقاله به دست آمده، نهایتاً ۱۴ مقاله بدون در نظر گرفتن محدودیت زمانی بررسی شدند.
نتایج: از این تکنولوژی در شناسایی بیماران، کارکنان، ردیابی تجهیزات و وسایل پزشکی استفاده می‌گردد. همچنین می‌توان در مراقبت از بیماران شامل: کنترل سرم تراپی و ترانسفوزیون خون، دستیابی سریع به اطلاعات بیمار و پایش علایم حیاتی وی، ایمنی دارویی و کنترل خطاهای انسانی در دارو درمانی سود برد. همچنین در خصوص کنترل بیمار در تخت بستری جهت آگاهی از سقوط بیمار از روی تخت، بی حرکتی طولانی مدت و نیز حرکات تشنجی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 نتیجه‌گیری: تکنولوژی RFID در پرستاری کاربردهای فراوان دارد و با مزایا و محدودیت‌هایی همراه است. استفاده از این تکنولوژی باعث کاهش هزینه‌ها، صرفه جویی در زمان، دستیابی به اطلاعات زیاد در کمترین زمان ممکن می‌گردد. از طرفی هزینه اجرای بالا، کاهش امنیت و حریم خصوصی بیماران و کارکنان، پذیرش تکنولوژی توسط کارکنان و زمان‌بر بودن اجرای آن از موانع و محدودیت‌های استفاده از این تکنولوژی می‌باشد.


عباس شیخ طاهری، صغری رستمی گراوند، حسین احمدی،
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: فن آوری شناسایی با امواج رادیویی در طیف وسیعی از صنایع اجرا شده است که صنعت مراقبت سلامت نیز از این قاعده مستثنی نیست. با توجه به اشاعه فن آوری RFID در صنعت مراقبت نیاز به تعیین عوامل مؤثر بر پذیرش این فن آوری احساس میشود. از این رو در مقاله حاضر عوامل مرتبط با پذیرش فن آوری RFID در بخش مدیریت اطلاعات سلامت بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم ایران را بررسی شد.
روش: پژوهش کاربردی حاضر به صورت توصیفی-تحلیلی انجام شد. پرسشنامه بین کلیه پرسنل بخش مدیریت اطلاعات سلامت بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی ایران (۱۳۸ نفر) توزیع شد که در نهایت ۱۳۵ نفر پرسشنامه را تکمیل کردند. نتایج حاصل از پژوهش با استفاده از دو روش آمار توصیفی و تحلیلی و استفاده از رگرسیون با کمک نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ انجام شد.
نتایج: میانگین عوامل مختلف شامل تأثیرات اجتماعی (۴/۲۴)، حمایت مدیریتی (۴/۳۴) عملکرد مورد انتظار(۴/۲۰) تالش مورد انتظار (۴/۰۹)شرایط تسهیل کننده(۳/۴۷ )، امنیت (۳/۸۳)و قصد(۴/۳۱) بود. ضریب تأثیر آنها نیز شامل تأثیرات اجتماعی(۰/۱۲۵) حمایت مدیریتی (۰/۲۱۰) عملکرد مورد انتظار(۰/۲۴۴ ) تالش موردانتظار(۰/۱۴۸) شرایط تسهیل کننده (۰/۱۳۵ )بود که رابطه معنی دار و مثبت با قصد استفاده از RFID داشت. امنیت بر قصد استفاده از RFID مؤثر نبود.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج، با ارائه آموزش های عمومی و فرهنگسازی کارکنان از نظر اجتماعی، ارائه روش هایی جهت تسهیل استفاده از این فن آوری توسط شرکت های ارائه دهنده و ایجاد زیرساخت های کافی میتوان تمایل به پذیرش RFID را افزایش داد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb