دوره 1، شماره 1 - ( پاییز 1393 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 53-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadian L, Mirmohammadi M, Ghasemi S. Developing Information Content for the Documentation of Surgery Cancellation Reasons in Hospital Information System. jhbmi 2014; 1 (1) :45-53
URL: http://jhbmi.ir/article-1-63-fa.html
احمدیان لیلا، میرمحمدی محبوبه، قاسمی سارا. طراحی محتوای اطلاعاتی برای ثبت دلایل لغو اعمال جراحی در سیستم اطلاعات بیمارستان. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1393; 1 (1) :45-53

URL: http://jhbmi.ir/article-1-63-fa.html


مرکز تحقیقات مدیریت ارائه خدمات سلامت، پژوهشکده آینده پژوهی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
چکیده:   (14248 مشاهده)

مقدمه: لغو یک عمل جراحی نه تنها هزینه زیادی بر سیستم ارائه‌دهنده مراقبت تحمیل می‌کند بلکه انرژی و وقت زیادی از پرسنل و بیمار را نیز به هدر می‌دهد. این مطالعه با هدف تعیین دلایل لغو اعمال جراحی و طراحی محتوای اطلاعاتی برای مستندسازی آنها در سیستم اطلاعات بیمارستان انجام شده است.
روش: پژوهش توصیفی حاضر که یک مطالعه کاربردی می‌باشد در دو بخش اجرا شد. در بخش اول، کلیه پرونده‌های پزشکی بیماران بستری در بیمارستان آموزشی شفا که در یک بازه زمانی 6 ماهه، کد لغو عمل جراحی بر اساس ICD-10 به آنها اختصاص داده شده بود، بررسی شد. داده‌ها با استفاده از چک‌ لیست پژوهشگر-ساخته گردآوری و با نرم‌افزار SPSS.v18 تجزیه و تحلیل شد. بخش دوم، مطالعه مروری مقالاتی است که دلایل لغو عمل را فهرست کرده بودند. به منظور بازیابی مطالعات، پایگاه‌های Google Scholar و PubMed جستجو شد. سپس نتایج حاصل از دو بخش، تطبیق داده شد و لیستی جامع از کلیه دلایل لغو عمل جراحی ارائه گردید.
نتایج: از مجموع 7529 عمل جراحی انجام شده، در 1229 مورد (4/16 درصد)، عمل جراحی لغو شده بود. بیشترین دلیل لغو عمل جراحی، نامناسب بودن وضعیت بالینی بیمار قبل از عمل جراحی بود. دلایل استخراج شده از مطالعات در هشت گروه طبقه‌بندی و در مجموع، فهرستی شامل 54 دلیل برای لغو عمل جراحی تدوین شد.
نتیجه‌گیری: مستند‌سازی دقیق دلایل لغو اعمال جراحی در هر مرکز درمانی به منظور شناسایی و در نهایت برنامه‌ریزی برای پیشگیری از آن ضروری می‌باشد. طراحی یک سیستم اطلاعاتی با محتوای متناسب می‌تواند این امر را محقق سازد.

متن کامل [PDF 669 kb]   (3617 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/7/30 | پذیرش: 1393/8/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb