دوره 10، شماره 1 - ( 3-1402 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 40-28 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hashembeigi F, Moshiri F, Asosheh A. Introducing and Evaluating an Architectural Model for Smart Tourism Health Insurance based on IoT and Cloud. jhbmi 2023; 10 (1) :28-40
URL: http://jhbmi.ir/article-1-742-fa.html
هاشم بیگی فاطمه، مشیری فاطمه، آسوشه عباس. ارائه و ارزیابی مدل معماری بیمه سلامت گردشگری هوشمند مبتنی بر IoT و ابر. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1402; 10 (1) :28-40

URL: http://jhbmi.ir/article-1-742-fa.html


دکترای مهندسی کامپیوتر و مخابرات (انتقال صوت)، استادیار گروه انفورماتیک پزشکی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده:   (957 مشاهده)
مقدمه: گردشگری به عنوان یکی از برنامه‌های کسب درآمد منجر به رشد اقتصادی می‌‌شود، اما با توجه به عدم ارائه خدمات پزشکی و بهداشتی توسط سازمان‌های بیمه‌ای، صنعت گردشگری در ایران با کاهش استقبال مواجه شده است. این پژوهش سعی دارد با توجه به این موضوع، معماری بیمه سلامت گردشگری هوشمند در بستر اینترنت اشیاء (IoT) و ابر را برای خدمت به گردشگران ارائه دهد.
روش: این پژوهش یک مطالعه کاربردی است که جهت رسیدن به معماری بیمه سلامت گردشگری هوشمند طراحی شد. ابتدا نیازمندی‌‌های آن از طریق مطالعات کتابخانه‌ای و مصاحبه باز با چهار کارشناس بیمه ایران انجام شد. سپس با بررسی انواع مختلف مدل‌های معماری بیمه سلامت گردشگری، معماری پیشنهادی مبتنی بر سرویس‌گرا-لایه‌ای در بستر IoT و ابر ارائه گردید. در نهایت معماری پیشنهادی توسط روش ATAM مورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج: معماری پیشنهادی دارای دو مؤلفه درخواست‌دهنده و فراهم‌کننده خدمت با لایه‌های کاربر، شبکه، فضای ابری و پایگاه داده است که به صورت خدمت‌محور به یکدیگر متصل هستند؛ همچنین ارزیابی معماری پیشنهادی توسط روش ATAM نشان داد که معماری ارائه شده قابلیت‌پاسخگویی به نیازهای سلامت گردشگران را دارد.
نتیجه‌گیری: این معماری در بستر  IoT و ابر ارائه شده است که زمینه هوشمندی را فراهم می‌کند و با ثبت داده‌های افراد در پروفایل ریسک شخصی، امکان ارائه تعرفه‌های خاص و کاهش هزینه‌های گردشگری را ممکن می‌سازد؛ بنابراین گردشگران با اطمینان خاطر بیشتری نسبت به کنترل وضعیت سلامتی خود، قادر به سفر خواهند بود.
متن کامل [PDF 782 kb]   (494 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: سیستمهای اطلاعات سلامت
دریافت: 1401/10/13 | پذیرش: 1401/12/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb