دوره 10، شماره 1 - ( 3-1402 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 69-57 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bakhsham M, Hosseinpour M, Ayeneh M, Karimi H, Parandavar P. Identifying and Analyzing the Application of the Internet of Things in Supply Pharmaceutical Chain Agility in post COVID-19. jhbmi 2023; 10 (1) :57-69
URL: http://jhbmi.ir/article-1-743-fa.html
بخشم میلاد، حسین پور مهدی، آینه معصومه، کریمی حسین، پرندآور پریسا. شناسایی و تحلیل کاربردهای اینترنت اشیاء در چابکی زنجیره تأمین صنعت دارو در پساکرونا. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1402; 10 (1) :57-69

URL: http://jhbmi.ir/article-1-743-fa.html


استادیار کارآفرینی، گروه مدیریت و کارآفرینی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
چکیده:   (943 مشاهده)
مقدمه: اینترنت اشیاء به عنوان یک فناوری جدید از زمان ظهور فناوری بی‌سیم محبوبیت بیشتری پیدا کرده و توجه فعالان حوزه مدیریت زنجیره تأمین را به خود جلب کرده است. هدف این پژوهش شناسایی و تحلیل کاربردهای اینترنت اشیاء در چابکی زنجیره تأمین صنعت دارو در پساکرونا می‌باشد.
روش: ابتدا با مرور مبانی نظری و مطالعات پیشین از طریق روش تحلیل محتوای کیفی، کاربردهای اینترنت اشیاء در چابکی زنجیره تأمین صنعت دارو شناسایی و تفسیر شدند؛ سپس برای تأیید و اعتبارسنجی عوامل شناسایی‌شده، این عوامل در اختیار 20 نفر از خبرگان حوزه مدیریت و فناوری اطلاعات قرار گرفت.
نتایج: نتایج پژوهش نشان می‌دهد که کاربردهای اینترنت اشیاء در چابکی زنجیره تأمین صنعت دارو دارای 9 مؤلفه و 50 شاخص می‌باشد. در درجه اول مهم‌ترین عامل شناسایی‌شده، ارتباط سریع‌تر با سایر ذینفعان (تأمین‌کنندگان، تولیدکنندگان، توزیع‌کنندگان و مشتریان) با استفاده از اینترنت اشیاء در زنجیره تأمین می‌باشد. در درجه دوم ایده‌ اینترنت اشیاء برای تولید دارو واضح است؛ تولیدکنندگان در زمینه‌های تکنولوژیکی سرمایه‌گذاری‌های کلانی می‌کنند که به ‌نوبه‌ خود منجر به کاهش هزینه‌های عملیاتی در دراز مدت است چرا که دستگاه‌های شبکه و سنسورها اشتباه نمی‌کنند، به استراحت و آموزش نیاز ندارند و مرخصی نمی‌گیرند؛ بنابراین چابکی فرآیند تولید دارو را افزایش داده و یک جایگزین قابل‌اعتماد و مقرون‌به‌صرفه برای بهره‌وری در تولید محسوب می‌شوند.
نتیجه‌گیری: کاربردهای گسترده مدل پیشنهادی حاکی از لزوم توجه به استفاده از اینترنت اشیاء در زنجیره تأمین صنایع دارو در جهت بهبود عملکرد کلی زنجیره تأمین و تمرکز بر چابکی زنجیره تأمین است.

 
متن کامل [PDF 763 kb]   (737 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: هوش مصنوعی در حوزه سلامت
دریافت: 1401/10/18 | پذیرش: 1402/2/30

فایل صوتی [M4A 979 KB]  (18 دریافت)
ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb