کیخا مسعود. تجزیه و تحلیل فیلوژنتیکی گونههای نوکاردیا با استفاده از ژنهای ۱۶S rRNA، hsp۶۵ و gyrB. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. ۱۳۹۶; ۴ (۴) :۳۰۵-۳۱۲
URL: http://jhbmi.ir/article-۱-۱۸۹-fa.html
دانشجوی کارشناسی ارشد میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده: (۵۸۱۹ مشاهده)
مقدمه: نوکاردیا یکی از مهمترین گروه از اکتینومایستهای هوازی است که در خاک زندگی میکند و قادر است به وسیله تنفس و تلقیح تروماتیک به بدن انسان وارد شود و عفونت نوکاردیوزیس را به وجود آورد. روشهای مولکولی یکی از بهترین روشهای سریع و دقیق برای شناسایی و افتراق این گروه از باکتریها میباشد. هدف از این مطالعه ارزیابی سه ژن خانهدار در تشخیص و تفریق مهمترین گونههای نوکاردیا بود.
روش: در این مطالعه مقطعی، ابتدا توالی ژنهای 16S rRNA، gyrB و hsp65 برای ده گونه نوکاریا از بانک ژنی دریافت شد. سپس توالی ها به کمک نرمافزارهای AL16S و jPhydit هم ردیف شدند، سپس اطلاعات به برنامه MEGA منتقل شد و در نهایت درخت فیلوژنتیک براساس هر یک از ژنهای 16S rRNA، gyrB و hsp65 به طور جداگانه رسم شد.
نتایج: تجزیهوتحلیل درخت فیلوژنتیک حاصل از ژنهای 16S rRNA، gyrB و hsp65 نشان داد که همه این ژنها گونههای نوکاردیا را تشخیص دادند. همچنین ژن gyrB بهترین گزینه برای ترسیم روابط فیلوژنتیک گونه نوکاردیا میباشد.
نتیجهگیری:: براساس پژوهش حاضر، برای شناسایی و افتراق صحیح گونههای نوکاردیا میبایست چند ژن خانهدار به طور همزمان مطالعه شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1396/3/6 | پذیرش: 1397/3/3