دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1396 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 265-253 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taghavi A, Monem H. Increasing the Efficiency of Using CCU Beds of Hospitals through Optimization and Combination of Genetic Algorithm and Imperialist Competitive. jhbmi 2018; 4 (4) :253-265
URL: http://jhbmi.ir/article-1-258-fa.html
تقوی اسما، منعم حسین. افزایش راندمان استفاده از تخت‌های بخش CCU بیمارستان با استفاده از بهینه‌سازی و ترکیب الگوریتم‌های ژنتیک و رقابت استعماری. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1396; 4 (4) :253-265

URL: http://jhbmi.ir/article-1-258-fa.html


دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار، دانشکده فنی مهندسی‌، دانشگاه آزاد اسلامی سپیدان، سپیدان، ایران
چکیده:   (5558 مشاهده)
مقدمه: بیمارستان‌ها به‌عنوان مهم‌ترین واحدهای مصرف‌کننده منابع در بخش بهداشت و درمان از حساسیت زیادی در استفاده حداکثری از حداقل منابع موجود برخوردار هستند. نظر به اینکه در در دو دهه اخیر استفاده از پردازش کامپیوتری دادهها جهت استخراج دانش و ارتقاء سطح بهرهوری  و استفاده از منابع مورد توجه بسیاری از سازمانها قرار گرفته است در این مطالعه، بهینه‌سازی تخصیص تخت‌های بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان شهید فقیهی شیراز با استفاده از بهینه‌سازی و ترکیب الگوریتم‌های ژنتیک و رقابت استعماری هدف گذاری شد.
روش: در این مطالعه تحلیلی‌‌‌مقطعی بیماران با استفاده از بهینه‌سازی و ترکیب الگوریتم‌های ژنتیک و رقابت استعماری در سه‌ماهه اول سال 1395 پایش و به بخش مراقبتهای ویژه تخصیص داده شدند بدین منظور از تعداد بیماران، تعداد تخت‌ها، پزشکان و علائم حیاتی بیماران به‌عنوان ورودی و نحوه چینش بیماران و میزان بهینه‌سازی تخصیص به‌عنوان خروجی برای بررسی و تخصیص استفاده شد. جهت بررسی داده‌ها از نرم‌افزار Matlab نسخه 2012 استفاده گردید.
نتایج: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که الگوریتم رقابت استعماری به‌منظور بهینه‌سازی تخصیص تخت‌های بخش مراقبت‌های ویژه قلبی نسبت به الگوریتم ژنتیک کارایی بیشتری دارد و همچنین الگوریتم ترکیبی به دست آمده از آن دو الگوریتم، کارایی بهتری  نسبت به الگوریتم رقابت استعماری داشت.
نتیجه­گیری: درروند پژوهش اولویت‌های بستری شدن بیماران و همچنین نحوه بستری شدن بیماران مشخص گردید و پیشنهادهایی جهت تخصیص تخت‌ها به بیماران نیز ارائه گردید.

 
متن کامل [PDF 853 kb]   (1546 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: فناوری اطلاعات سلامت
دریافت: 1396/9/6 | پذیرش: 1396/11/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb