دوره 1، شماره 1 - ( پاییز 1393 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fatehi F. Success Factors and Challenges for Establishing the Princess Alexandra Hospital Tele- Endocrinology Clinic in Brisbane, Australia: A Qualitative Study. jhbmi 2014; 1 (1) :1-9
URL: http://jhbmi.ir/article-1-68-fa.html
فاتحی فرهاد. عوامل موفقیت و چالش ­های راه ­اندازی کلینیک تله­ مدیسین دیابت و غدد درون­ ریز بیمارستان دانشگاهی پرنسس الکساندرا در شهر بریزبن استرالیا: یک مطالعه کیفی. مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی. 1393; 1 (1) :1-9

URL: http://jhbmi.ir/article-1-68-fa.html


مرکز سلامت الکترونیک، دانشگاه کوئینزلند، بریزبن، استرالیا
چکیده:   (13607 مشاهده)
مقدمه: پژوهش های گوناگونی کارآمدی ارائه خدمات درمانی حاصل از پروژه‌های تله‌مدیسین را نشان داده‌اند، ولی هنوز بهره‌برداری از این پروژه‌ها فراگیر نشده است. پروژه کلینیک تله‌مدیسین دیابت و غدد درون‌ریز بیمارستان پرنسس الکساندرا در شهر بریزبن استرالیا یکی از نمونه‌های موفق راه‌اندازی یک کلینیک تله‌مدیسین و یکپارچه‌سازی آن در نظام ارائه خدمات درمانی می‌باشد. هدف از این مطالعه بررسی عوامل موفقیت و چالش‌های راه‌اندازی و بهره‌برداری پایدار از این کلینیک بود.
 روش: در این پژوهش کیفی برای گردآوری داده‌ها از مصاحبه نیمه-ساختار‌یافته استفاده شد. کلیه افراد کلیدی در راه‌اندازی این کلینیک شامل رئیس بخش دیابت و غدد درون‌ریز، پزشک متخصص غدد، دو پرستار دیابت و پرستار هماهنگ‌کننده کلینیک، جامعه پژوهش بودند. داده‌ها به روش تحلیل محتوا تجزیه و تحلیل شد.
نتایج: پنج درون مایه اصلی حاصل از یافته‌های پژوهش شامل عوامل فنی، عوامل سازمانی-مدیریتی، عوامل فرهنگی و جامعه شناختی، عوامل مالی و اقتصادی و عوامل مربوط به ملاحظات اخلاقی بودند. مهم‌ترین چالش‌های مربوط به راه‌اندازی کلینیک، مقاومت در برابر تغییر، عدم اطمینان به سازمان ارائه‌دهنده خدمت و تردید در استمرار فعالیت‌های کلینیک و مهم‌ترین عوامل موفقیت در پایداری این پروژه، وجود زیرساخت فنی خوب و قابل اطمینان، حمایت مدیران، توجیه‌پذیری اقتصادی، انتخاب مدل قابل توسعه، هماهنگی متمرکز و پیگیری فعال بیماران ذکر شده بود.
نتیجه گیری: راه‌اندازی کلیینک تله‌مدیسین و ارائه خدمات درمانی از راه دور با چالش‌های گوناگونی همراه است و عوامل مختلفی در راه-اندازی موفق و پایداری چنین پروژه‌هایی موثر هستند. یافته‌های این پژوهش می‌تواند با افزایش آگاهی مدیران و سیاستگزاران بخش بهداشت و درمان کشورمان نقش موثری در پیاده‌سازی موفقیت‌آمیز پروژه‌های مشابه در ایران داشته باشد.
متن کامل [PDF 578 kb]   (5679 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/7/3 | پذیرش: 1393/7/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health and Biomedical Informatics

Designed & Developed by : Yektaweb